Τυρόπιτα με Περέκ
Τα Ποντιακά φύλλα Περέκ, «σηκώνουν» ότι συνδυασμό θέλετε, αλμυρό ή γλυκό! Σήμερα σας παραθέτουμε μια πανεύκολη συνταγή για νόστιμη τυρόπιτα (με μυζήθρα), της οποίας η ζύμη έχει αντικατασταθεί από τα Περέκ. Έτσι μπορεί να φτιαχθεί σε ελάχιστο χρόνο…
Τα Περέκ μπορούμε να τα βρούμε σε καταστήματα με παραδοσιακά προϊόντα
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε τη γέμιση τυριών: Βάζουμε τη μυζήθρα σε ένα μεγάλο μπολ και τη θρυμματίζουμε με πιρούνι, σε μικρά κομματάκια. Προσθέτουμε το κασέρι, έπειτα ρίχνουμε μέσα το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά!
- Αφήνουμε το μείγμα για μισή ώρα, σε δροσερό μέρος.
- Χτυπάμε τα αβγά και μόλις περάσει η μισή ώρα, τα ρίχνουμε μέσα στη γέμιση των τυριών. Ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε το πιπέρι με το μοσχοκάρυδο και αφήνουμε τη γέμιση να περιμένει.
- Σε καλά λαδωμένο ταψί βάζουμε 3 ολόκληρα φύλλα περέκ, που λαδώνουμε ελαφρώς και μεταξύ τους.
- Τα τοποθετούμε έτσι στο ταψί, ώστε να καλύψουν και τις πλαϊνές πλευρές του ταψιού.
- Από πάνω βάζουμε την γέμιση τυριών και καλύπτουμε μ’ ένα ακόμη φύλλο.
- Γυρνάμε και την πλαϊνή πλευρά των φύλλων, προς τα μέσα. Λαδώνουμε ελαφρώς το φύλλο με το οποίο καλύψαμε τη γέμιση.
- Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά περίπου.