Γαλατοφάγι
Ενα παραδοσιακό φαγητό που ξυπνά αναμνήσεις από τον Πόντο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε σε φέτες την κολοκύθα.
- Την σκεπάζουμε με νερό και την βράζουμε. Όταν ψηθεί, βγάζουμε τα κομμάτια με τρυπητή κουτάλα, τα στραγγίζουμε και τα λιώνουμε.
- Προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι, τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι.
- Ανακατεύουμε το μίγμα πάνω στη φωτιά μέχρι να γίνει πηχτός χυλός.
- Το αδειάζουμε σε ατομικά μπολάκια.
- Το γαλατοφάγι σερβίρεται κρύο.