Mαλαχτά με μέλι
Ποντιακά μαλαχτά με μέλι
Ένα γλυκό που φτιάχνεται εύκολα και είναι αντίστοιχο του χαλβά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη φλούδα ενός λεμονιού και ένα ξυλάκι κανέλας, και όταν αρχίζει να ζεσταίνεται προσθέτουμε το μέλι.
- Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη κρατώντας το ζεστό.
- Ρίχνουμε το λάδι σε μια άλλη κατσαρόλα και το θερμαίνουμε σε μέτρια φωτιά.
- Όταν ζεσταθεί αρχίζουμε σιγά-σιγά να προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντάς το με μια ξύλινη κουτάλα προσέχοντας να μην σβολιάσει.
- Όταν ροδίσει αρκετά (να πάρει σκούρο χρώμα) βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε λίγο-λίγο το σιρόπι, ανακατεύοντας συνέχεια.
- Προσθέτουμε καρύδια χοντροκομμένα και ανακατεύουμε.
- Μόλις ρίξουμε το σιρόπι επιστρέφουμε την κατσαρόλα στο μάτι, αφού το χαμηλώσουμε, και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
- Χρησιμοποιώντας δύο κουτάλια της σούπας βάζουμε ανάμεσά τους λίγο από το μείγμα και δίνουμε σχήμα ωοειδές στα μαλαχτά μας. Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε το μείγμα σε φόρμα μακρόστενη ή στρογγυλή.
Στο σερβίρισμα μπορούμε να πασπαλίσουμε με κανέλα.
Καλή σας όρεξη!